Sposób przygotowania:
Pęczak z kremowym serem pleśniowym i bobem
1. Pęczak gotujemy z mlekiem i wodą, obieramy bób ze skórki i odkładamy na bok.
2. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i również odkładamy na bok. Warzywa (marchew, pietruszkę, buraka) kroimy w cienkie plastry, wykładamy je na blachę pokrytą papierem do pieczenia, smarujemy delikatnie oliwą i wkładamy do pieca w celu ich wysuszenia. Gdy warzywne chipsy będą już gotowe wyjmujemy je i oprószamy solą i pieprzem.
3. Gdy pęczak jest już gotowy odlewamy go i przekładamy do drugiego garnka gdzie wymieszamy go ze śmietaną, bobem i serem pleśniowym i przyprawami.
4. Po przygotowaniu układamy na głębokim talerzu dekorując naszymi chipsami warzywnym.
2. Ser pleśniowy kroimy w kostkę i również odkładamy na bok. Warzywa (marchew, pietruszkę, buraka) kroimy w cienkie plastry, wykładamy je na blachę pokrytą papierem do pieczenia, smarujemy delikatnie oliwą i wkładamy do pieca w celu ich wysuszenia. Gdy warzywne chipsy będą już gotowe wyjmujemy je i oprószamy solą i pieprzem.
3. Gdy pęczak jest już gotowy odlewamy go i przekładamy do drugiego garnka gdzie wymieszamy go ze śmietaną, bobem i serem pleśniowym i przyprawami.
4. Po przygotowaniu układamy na głębokim talerzu dekorując naszymi chipsami warzywnym.
Ewa