iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z białą kiełbasą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Danie z kaszy pęczak z dodatkiem grillowanej białej kiełbaski , czerwonej cebuli i młodej cukinii. Pasuje na obiad lub kolacje . Zdrowe i pożywne.

Pęczak z białą kiełbasą

Składniki:

Pęczak z białą kiełbasą

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z białą kiełbasą
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie ok 10 min. Potem odstawiamy nakrywamy szczelnie aby kasza doszła do siebie. Cebule kroimy w piórka , cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w plasterki. Na masełku podsmażamy cebulkę i cukinię . Dodajemy wcześniej ugotowany pęczak. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Kiełbasę kroimy na paseczki i grillujemy na patelni grillowej bez tłuszczu. Gotowa kiełbaskę wykładamy na pęczak i podajemy.