iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pęczak z marynowanym łososiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Super smaczne połączenie i jak że zdrowe . Marynowany łosoś marynowany w świeżym koperku i cytrynie. Śwież pyszne danie .

Pęczak z marynowanym łososiem

Składniki:

Pęczak z marynowanym łososiem

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z marynowanym łososiem
W garnku o szerokim dnie podgrzewamy masło, wsypujemy pęczak - mieszamy. Po chwili dolewamy wino białe . Redukujemy alkohol. Zalewamy bulionem i gotujemy. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy . Łososia siekamy dość grubo kropimy cytryna i olejem . Solimy do smaku. Dodajemy posiekany koperek i odstawiamy do lodówki. Do gotowej kaszy dodajemy fasolkę , kukurydzę . Mieszamy doprawiamy solą i pieprzem według smaku. Łososia dodajemy do garnka z pęczakiem. Lekko mieszamy -podajemy.