kapitan_barbarossa

kapitan_barbarossa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Pęczakowa Zatoka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

To danie jest bardzo szybkie i proste w wykonaniu, a dodatkowo niezwykle efektownie prezentuje się na talerzu.

Pęczakowa Zatoka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pęczakowa Zatoka

 

Sposób przygotowania:

Pęczakowa Zatoka
Kaszę gotujemy około 20 minut w wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i szczypty soli. W czasie gotowania monitorujemy poziom wody tak, żeby kasza wchłonęła całą wodę i nie przypaliła się. Makrelę oczyszczamy z ości. Cebulę kroimy w cienkie plasterki i łączymy z rybą. Ugotowaną kaszę przekładamy do dużej porcelanowej filiżanki lub kubeczka i wykładamy na talerz, a obok kładziemy pozostałe fragmenty makreli i plasterki cebulki. Talerz dekorujemy musztardą
Pęczakowa Zatoka
Ziele przed wrzuceniem do kaszy można rozgnieść, tak aby uwolniło więcej cudownego aromatu
Pęczakowa Zatoka
Kaszę przekładamy do filiżanki od razu po ugotowaniu. Następnie przykrywamy talerzykiem i przytrzymując oba naczynia przekręcamy do góry nogami