Sposób przygotowania:
Pęczotto z dynią i pieczarkamiETAP 1
Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki. Pokrojone przysmażamy na oleju. Pod koniec smażenia doprawiamy je do smaku solą i pieprzem.
ETAP 2
Kasze pęczak przepłukujemy i odcedzamy.
ETAP 3
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną delikatnie przysmażamy na oleju. Do szklistej dodajemy kaszę. Kaszę obsmażamy około 1-2 minuty. Po tym czasie podlewamy ją delikatnie bulionem i podgrzewamy. W miarę jak kasza będzie wchłaniać płyn, dodajemy kolejną jego porcje.
ETAP 4
Między czasie dynię obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojoną dodajemy do kaszy mniej więcej w połowie jej gotowania.
ETAP 5
Gdy kasza jest gotowa, a dynia miękka, pęczotto łączymy z pieczarkami oraz posiekaną natką pietruszki. Całość mieszamy, chwilkę razem podgrzewamy i doprawiamy do smaku.
Gotowe.