gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pęczotto z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne pęczotto z dodatkiem świeżych pomidorów oraz fajnie nadającej kolor kurkumy. Polecam przepis.

Pęczotto z pomidorami

Składniki:

Pęczotto z pomidorami

 

  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 szklanka kaszy pęczak,
  • 500-600 ml bulionu warzywnego,
  • 3 pomidory,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • sól i pieprz do smaku,
  • pęczek szczypiorku.

Sposób przygotowania:

Pęczotto z pomidorami
Cebulę i czosnek obieramy i myjemy.

Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.

Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.

Gotowe.

Smacznego.