Sposób przygotowania:
Pęczotto z pomidorami
Cebulę i czosnek obieramy i myjemy.
Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.
Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.
Gotowe.
Smacznego.
Na głęboką patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem. Podsmażamy. Wsypujemy kaszę i podsmażamy chwilkę.
Pomidory kroimy w dużą kostkę i dodajemy do kaszy, chwilę dusimy. Natępnie stopniowo wlewamy po szklance bulionu, jak wyparuję wlewamy następnią, robimy tak aż do miękkości kaszy. Na końcu dodajemy przyprawy oraz szczypiorek.
Gotowe.
Smacznego.