Sposób przygotowania:
Pękające kulki
Margarynę rozpuszczamy razem z czekoladą, ciągle mieszając. Gotową pozostawiamy do przestygnięcia. Cukierki „Krówki” kroimy na pół. Jajka oraz żółtka ubijamy, pod koniec dodając rozpuszczoną czekoladę. Całość jeszcze chwilkę miksujemy. Kakao, cynamon oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli dodajemy do ciasta i miksujemy, aż połączą się składniki, na koniec wsypujemy mąkę i cukier. Gotowe ciasto schładzamy ok 1,5 -2 godziny. Po tym czasie za pomocą łyżki nabieramy ciasto i rozgrzewamy je chwilę w dłoni, a następnie spłaszczamy i wkładamy na środek połowę cukierka „Krówkę” . Składamy jak pierożki a następnie rolujemy w dłoni, by powstała kulka. Obtaczamy kulkę w cukrze pudrze dość grubo i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min. w temp. 170’C. Smacznego !!
olmanka
iziona
enia
IwonaM
Nie wiem dlaczego Ci wyszły twarde, bo moje były mięciutkie i nie tylko jak były gorące. Ciężko mi powiedzieć jakie są na kolejny dzień bo u mnie znikły w pierwszy.
kasiunia.1981