Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pekinka z marchewką i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ekspresowy dodatek do obiadu.

Pekinka z marchewką i kukurydzą

Składniki:

Pekinka z marchewką i kukurydzą

 

  • Składniki:

 

  • 40 dag kapusty pekińskiej

 

  • 1 duża marchewka

 

  • puszka kukurydzy

 

  • koperek

 

  • 2 łyżki majonezu

 

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany ukwaszonej 12 %

 

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z marchewką i kukurydzą
Majonez mieszamy z jogurtem lub śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy również wlać odrobinę białego octu winnego. Kapustę drobno siekamy. Marchew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę odsączamy z zalewy, a koperek drobno siekamy. Do kapusty dodajemy pozostałe warzywa oraz sos majonezowy. Dokładnie mieszamy.