pinecha

pinecha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Peklowana golonka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przygotowujemy zalewę zgodnie z instrukcją na saszetce soli peklowej ...

Peklowana golonka w warzywach

Składniki:

Peklowana golonka w warzywach

 

  • 1 przednia goloneczka,
  • sól peklowa,
  • pieprz cytrynowy,
  • vegeta,
  • ziele angielskie,
  • listki bobkowe,
  • ½ paczki mieszanki warzywnej,
  • ¼ paczki malutkich marchewek,
  • garstka suszonych grzybów,
  • paczka koperku,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek (najlepiej takiej smakowej).

 

Sposób przygotowania:

Peklowana golonka w warzywach
Przygotowujemy zalewę zgodnie z instrukcją na saszetce soli peklowej, ja użyłem soli (prymat). I wstawiamy zalaną golonkę do lodówki na około 24 godziny. Po tym czasie golonkę wkładamy do garnka zalewamy wodą (około ¾ ) dodajemy oliwy, vegete, pieprz cytrynowy, suszone grzyby i gotujemy (około 2 i ½ godziny) pod przykryciem ewentualnie uzupełniamy wodą lub bulionem. Po tym czasie dodajemy warzywa i koperek i gotujemy jeszcze około ½ godziny.-więcej fotek potrawy :-) http://kuchnia.my-forum.pl/posts/1048/952/