luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Peklowana wieprzowina z kapusta

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mieso tak upieczone smakuje pysznie, ale kapusta byla jeszcze lepsza:)

Peklowana wieprzowina z kapusta

Składniki:

Peklowana wieprzowina z kapusta

 

  • ok. 1 kg miesa wieprzowego ze skorka, peklowanego
  • ok.700 gram kapusty kiszonej
  • 2 listki laurowe
  • kilka kulek ziela angielskiego
  • 1 lyzeczka bulionu w proszku
  • chilli

Sposób przygotowania:

Peklowana wieprzowina z kapusta
Kapuste kilka razy wyplukac. Wlozyc do naczynia zaroodpornego i polozyc na nia mieso. Zalac 1 szklanka goracej wody wymieszanej z bulionem, posypac chilli, dodac listek laurowy i ziele angilskie. Piec ok.90 min. w temp. 200^C. Smakuje wspaniale z ziemniaczanym purree.

Tagi:

kapusta mięso