Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Peklowany udziec indyczy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne, palce lizać, smakuje wybornie

Peklowany udziec indyczy

Składniki:

Peklowany udziec indyczy

 

Sposób przygotowania:

Peklowany udziec indyczy
Zagotować wodę z przyprawami ( bez czosnku), ostudzić.Mięso oddzielić od kości i zalać zalewą, dodać rozdrobniony czosnek, odstawić do lodówki na 5 dni, ( w tym czasie obrócić mięso 3 razy).Po 5 dniach wyjąć mięso z zalewy, zrolować, obwiązać grubą nicią bawełnianą. Posmarować oliwą, zawinąć w przeźroczystą folię do pieczenia i piec 90 min, w tem. 200. Gdy wystygnie, odwinąć ostrożnie nitkę i pokroić udziec na niezbyt grube plastry. Podawać na zimno z borówkami.

Tagi:

indyk