Sposób przygotowania:
Szybkie ciasto piernikowe
W rondelku rozpuszczamy tłuszcz z cukrem, miodem i kakao. Lekko ostudzoną mieszankę wlewamy do przesianej mąki z proszkiem. Wbijamy jajka i dosypujemy przyprawę do piernika. Ciasto wyrabiamy robotem.
Kiedy składniki połączą się dodajemy startą tykwę, rodzynki i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy ciasto do keksówki i pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Sprawdzamy patyczkiem czy jest już gotowe.
Po ostudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem, lukrujemy lub oblewamy polewą.
Kiedy składniki połączą się dodajemy startą tykwę, rodzynki i żurawinę. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy ciasto do keksówki i pieczemy w 160 stopniach przez około godzinę. Sprawdzamy patyczkiem czy jest już gotowe.
Po ostudzeniu posypujemy ciasto cukrem pudrem, lukrujemy lub oblewamy polewą.
ciasteczka
lukrowanepierniczki