Evi

Evi

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Penne rigate z warzywami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tym razem makaron typu rurki z sosem ze świeżych warzyw.

Penne rigate z warzywami.

Składniki:

Penne rigate z warzywami.

 

  • Na 1 osobę
  • 100/120 g makaronu typu rurki
  • 1 łyżka drobno pokrojonych bakłażanów
  • 1 łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
  • 1 łyżka drobno pokrojonej cukinii
  • 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki oleju z oliwek
  • 1 łyżeczka vegety (jarzynki sproszkowanej czy kostki rosołowej)
  • czosnek
  • szczypta sproszkowanej ostrej papryczki
  • parmezan

Sposób przygotowania:

Penne rigate z warzywami.
Na oleju podsmażyc cebulę, potem dodać przygotowane, drobno pokrojone warzywa, vegetę, drobno pokrojony czosnek i papryczkę. Smażyc przez jakis czas warzywa na patelni. Nastepnie dodac przecier pomidorowy, podlać mała iloscią wody i dusić warzywa aż będą miekkie. W miedzy czasie ugotować makaron al dente (niedogotowany). Do gotowego sosu wrzucić odcedzony makaron i mieszając zostawic go jeszce pare minut na ogniu aby wchłoną dobrze sos. Podawać posypany parmezanem.