anula250

anula250

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 213]

Penne w sosie serowo-śmietanowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste i smaczne danie na każdą okazję.

Penne w sosie serowo-śmietanowym. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Penne w sosie serowo-śmietanowym.

 

Sposób przygotowania:

Penne w sosie serowo-śmietanowym.
W osolonej wodzie gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. Następnie makaron odcedzamy. Na patelnie wlewamy odrobinę oleju i smażymy cebulę wcześniej obraną ze skórki i pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy starty na tarce jeden ząbek czosnku. Smażymy aż cebula się lekko zeszkli, następnie dodajemy pomidora bez skórki. Aby łatwo ściągnąć skórkę z pomidora, należy go sparzyć wrzątkiem. Gdy pomidor się rozgotuje dodajemy wcześniej ugotowany makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, posypujemy oregano i bazylią. Wszystko dokładnie mieszamy. W osobnym naczyniu przygotowujemy 50 m śmietany do której wrzucamy serek topiony lekko solimy i pieprzymy, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy do makaronu. Wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy startym serem żółtym. Smacznego :)
Penne w sosie serowo-śmietanowym.
Na zdjęciu widać sos serkowo-śmietanowy w przygotowaniu.
Penne w sosie serowo-śmietanowym.
Na zdjęciu widac makaron z rozgotowanym pomidorem, cebulą i przyprawami.

Tagi:

makaron