Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem i pieczarkami
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić, nie przelewać wodą. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać, papryczkę pokroić w bardzo drobną kostkę (bez pestek). Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać trochę oleju, zeszklić na nim cebulę, czosnek i papryczkę. Dodać do tego mięso, smażyć, aż się zetnie. Dodać pieczarki, usmażyć je. Dodać rozdrobnione pomidory razem z zalewą i koncentrat pomidorowy, wlać 1,5 szklanki wody. Wszystko dusić pod przykryciem na średnim ogniu ok. 15-20 minut, co jakiś czas mieszając. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do sosu, mieszać, aż ser rozpuści. Do sosu dodać odcedzony makaron, wymieszać. Smażyć razem jeszcze 2-3 minuty cały czas mieszając.