Sposób przygotowania:
Penne z kurczakiem wg Megg
Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w małą kosteczkę, a następnie posypać przyprawą do kurczaka, papryką słodką oraz ostrą i wymieszać, tak aby każda kosteczka była obtoczona w przyprawie. Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w drobną kosteczkę, a czosnek drobno posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodać kurczaka w przyprawach i całość podsmażać przez kilka minut. Następnie dodać śmietankę oraz wodę i wszystko razem wymieszać, doprawić do smaku pieprzem i solą i razem dusić na małym ogniu przez parę minut. W osolonej wodzie ugotować makaron penne wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać do przygotowanego sosu z kurczakiem i wymieszać. Na koniec dodać starty żółty ser i wszystko dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu.