dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Penne z pesto i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 450
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne danie na obiad makaronowe z kolorową papryką, cukinią, chrupkimi grzankami oraz z dodatkiem pesto. Pycha.

Penne z pesto i warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z pesto i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Penne z pesto i warzywami
Chleb kroimy w kostkę i przesmażamy na rozgrzanej oliwię. Na koniec posypujemy ostrą papryką. Warzywa dokładnie myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na rozgrzanej oliwię ok 5 minut. Doprawiamy o smaku solą i pieprzem. Do warzyw dodajemy pesto i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ugotowany w osolonej wodzie makaron. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerze. posypujemy grzankami i startym serem. Smacznego!
Penne z pesto i warzywami
Chleb kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwię.
Penne z pesto i warzywami
Oczyszczone warzywa kroimy w mniejsze kawałki.
Penne z pesto i warzywami
Cukinię i paprykę przesmażamy na oliwię.
Penne z pesto i warzywami
Do warzyw dodajemy pesto i makaron i dokładnie mieszamy.