Sposób przygotowania:
Penne z pieczarkami i serem
Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam.
Pieczarki myję dokładnie, kroję na dość grube plasterki. Czosnek obieram i drobno siekam, po czym podsmażam na maśle z oliwą. Po chwili do czosnku dodaję pokrojone pieczarki. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażę wszystko kilka minut co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron przekładam na patelnię z uduszonymi pieczarkami. Dodaję starty ser żółty. Na koniec danie doprawiam do smaku. Dokładnie mieszam i po 2 minutach podaję.
Pieczarki myję dokładnie, kroję na dość grube plasterki. Czosnek obieram i drobno siekam, po czym podsmażam na maśle z oliwą. Po chwili do czosnku dodaję pokrojone pieczarki. Całość doprawiam do smaku solą i pieprzem. Smażę wszystko kilka minut co jakiś czas mieszając.
Ugotowany makaron przekładam na patelnię z uduszonymi pieczarkami. Dodaję starty ser żółty. Na koniec danie doprawiam do smaku. Dokładnie mieszam i po 2 minutach podaję.