Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Penne z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Penne z tuńczykiem

Penne z tuńczykiem

Składniki:

Penne z tuńczykiem

 

  • 50 dag makaronu penne
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 1 mała cebula, drobno posiekana
  • ½ łyżeczki papryki słodkiej sproszkowanej
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Penne z tuńczykiem

Makaron gotujemy al dente. Cebulę z czosnkiem rumienimy na patelni, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i przyprawy i smażymy około 4 minuty. Dodajemy makaron i mieszamy razem.


Tagi:

makaron sosy