olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Penne z mięsem i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mięso mielone podsmażone z cebulą oraz pozbawionymi skórki pomidorami, doprawione słodką papryką, pieprzem i solą, duszone w bulionie drobiowym i podane na makaronie.

Penne z mięsem i pomidorami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne z mięsem i pomidorami

 

  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 4 cebule
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 4 pomidory
  • 10 łyżek oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 3 dkg sera edamskiego

Sposób przygotowania:

Penne z mięsem i pomidorami
Mięso mielone wykładam na rozgrzany na patelni olej i smażę stale mieszając. Na oddzielnej patelni podsmażam rozdrobnioną cebulę. Podsmażone mięso łączę z cebulą i pozbawionymi skórki, pokrojonymi pomidorami. Całość podlewam bulionem, dodaję sól, pieprz oraz słodką paprykę, po czym duszę na niewielkim ogniu do momentu wchłonięcia się bulionu. W tym czasie gotuję w wodzie z solą makaron. Mięso podaję na makaronie, po czym posypuję całość serem.
Penne z mięsem i pomidorami
Mięso mielone wykładam na rozgrzany na patelni olej i smażę stale mieszając.
Penne z mięsem i pomidorami
Na oddzielnej patelni podsmażam rozdrobnioną cebulę.
Penne z mięsem i pomidorami
Podsmażone mięso łączę z cebulą i pozbawionymi skórki, pokrojonymi pomidorami.
Penne z mięsem i pomidorami
W tym czasie gotuję w wodzie z solą makaron.