Sposób przygotowania:
Perliczka smacznie.
Gotuj inaczej, pokarz wszystkim, że twoje potrwy sa wyśminitę, gotuj jak kustosz, okarz wszystkim smak, pobudź ich kubki smakowe, to moje motto, więrzę że twoje jest takie same. Zaczynamy................., ładny kawałek połowy perliczki obowiązkowo z wolnego chowu dokładnie myjemy i osuszamy. Ładny kawałek mięsa skrapiamy oliwą ,, posypujemy zmiazdżonym czosnkiem, mjerankiem, oblewamy miodem, solimy i pieprzymu do smaku. To nie wszystko, ziemniaki stanowią bardzo wazną rolę w tej potrawie. Grillowe oczyszczone ziemniaki kroimy w ćwiartki, posypujemy solą, pieprzą, skrapiamy oliwa posypujemy świezym rozmaryne. Wszystko wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na godzinę. Na duży biały talerz układamy połowe wspaile upieczonej perliczki i smakowitę ziemniaczki, potrawa wyborna , poznaj smak prawdziwej kuchni.............SMACZNEGO