Pesto z rzeżuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skóry i pokroić. Wrzucić do blendera, razem z posiekaną natką, rzeżuchą, przeciśniętymi

Pesto z rzeżuchy

Składniki:

Pesto z rzeżuchy

 

  • 2 ziemniaki
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 szklanka posiekanej rzeżuchy
  • 8 ząbków czosnku
  • 100 g parmezanu
  • ½ szklanki ziaren słonecznika
  • 250 ml oliwy
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pesto z rzeżuchy
Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać ze skóry i pokroić. Wrzucić do blendera, razem z posiekaną natką, rzeżuchą, przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, ziarnami słonecznika i tartym parmezanem. Miksować powoli dolewając oliwę.