Mela

Mela

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Pianka serowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pianka serowa jest lekka i bardzo smaczna. Można urozmaicić ją dodając rodzynki.

Pianka serowa

Składniki:

Pianka serowa

 

  • 1 kg tłustego sera
  • 5 jaj
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka Cukru Królewskiego
  • 1 budyń śmietankowy (0,7 l)
  • Spód
  • 15 dkg mąki
  • 7,5 dkg Cukru Królewskiego
  • 7,5 dkg tłuszczu
  • 1 jajko
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Pianka serowa
Wykonanie Zmielony ser utrzeć z cukrem, dodać 4 żółtka i 1 całe jajko. Stopniowo dodawać budyń, olej i mleko na koniec dodać ubita pianę z pozostałych białek. Wylać masę na nie upieczony jeszcze spód wyłożony na blachę. Piec około półtorej godziny w temperaturze 200 stopni. Smacznego