Sposób przygotowania:
Pianka z owocami
Galaretki: żółtą i czerwoną rozpuścić, schłodzić, następnie wstawić do lodówki - gdy stężeją pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w 3/4 szklanki zimnej wody przegotowanej, odstawić na 20 minut. Po tym czasie dolać pół litra gorącej wody i wymieszać, odstawić do wystudzenia. Rozmieszac galaretki agrestowe, wystawić aż ostygną (ale nie chłodzić w lodówce, by zbytnio nie stężały) Serki zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, połączyć z zimną, lekko tężejącą żelatyną. Do całej masy wrzucić pokrojoną w kostkę galaretkę (cytrynową oraz truskawkową) i białe winogrona. Blachę wyłożyć herbatnikami lekko nasączonymi wodą z aromatem migdałowym, na to wyłożyć przygotowaną masę. Poukładać pokrojone banany, zalać zieloną galaterka, wstawić do lodówki na ok. 2 godziny - w tym czasie wszystko powinno ładnie stężeć.
SMACZNEGO!!!
PS Nie wiem czy na zdjęciu to widać, ale pod herbatniki podpłynęła mi galaretka, w rezultacie więc nie one okazały się spodem :D:D chyba z rozmachu chlusnęłam ;)
SMACZNEGO!!!
PS Nie wiem czy na zdjęciu to widać, ale pod herbatniki podpłynęła mi galaretka, w rezultacie więc nie one okazały się spodem :D:D chyba z rozmachu chlusnęłam ;)
Śliweczka