Sposób przygotowania:
Piankowe kostki z winogronem
Ciastka czekoladowe kruszymy na pył. W między czasie masło rozpuszczamy na wolnym ogniu. Ciastka łączymy z masłem i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na spód foremki (użyłam foremki o wymiarach 23,5x28). Formę wstawiamy do lodówki na około pół godziny. Galaretki zielone rozpuszczamy w 500ml wody. 200g śmietany kremówki ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do niej jogurt naturalny, tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na ciastka. Odstawiamy do lodówki i czekamy aż stężeje. Podobnie postępujemy z drugą - czerwoną - warstwą. Śmietanę 30% ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem cukru pudru i przekładamy ją do szprycy. Gdy ciasto stężeję kroimy je w kostkę. Każą kostkę ozdabiamy śmietaną i dekorujemy winogronem. Smacznego :)
cris
Cukiereczek13
Dziękuję, proszę, proszę, mogą być truskawy :) :)
monikaT83
chyba mamy taki sam talerz:))
Cukiereczek13
Talerzyk z Ikei o ile się nie mylę, bardzo go lubię :) Monika spróbuj, może tym razem wyjdzie ;)
edytaha
Cukiereczek13
Edytko, zapraszam :) wstawiam kawkę i kroję kostkę dla Ciebie :)
marietta