Sposób przygotowania:
Piasek pustyni
Tłuszcz ubić z cukrem kryształem, waniliowym, a potem wbijać jajka i utrzeć na jednolitą masę. Do masy dodać mleko i obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia oraz olejek zapachowy, a następnie dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, a drugą część odłożyć. Do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tłuszczem formy wlać ciasto białe, a na nie ciasto ciemne.
Piec około 50 minut temperaturze 180°C.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.
Piec około 50 minut temperaturze 180°C.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową wykonaną z rozpuszczonej czekolady z dodatkiem mleka i masła.