Sposób przygotowania:
Piaskowe ciasto pomarańczowe
1. Piekarnik podgrzać do temperatury 180-190 stopni.Masło wymieszać z cukrem,skórką pomarańczową solą i cukrem waniliowym na puszystą masę 2.Mieszając pojedynczo dodawać jajka.Każde kolejne jajko dodawać dopiero wtedy gdy poprzednie jest już całkowicie rozmieszane z masą 3.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Łyżkami,stopniowo dodawać do masy 4.Formę posmarować cienko masłem i posypać mąką 5.Masę wyłożyć do formy.wyrównać,ciasto piec w piekarniku na najniższym poziomie ok.55minut. Po 30 minutach powierzchnię ciasta przykryć pergaminem,a po 50 zastosować próbę patyczkiem 6.Ciasto wyjąć z piekarnika, studzić w formie około 15min. Następnie wyjąć z formy i studzić 7.Wierzch ciasta posypać według uznania cukrem pudrem lub polać likierem
kwiatula