agula27

agula27

Kuchcik
[Przepisów: 2]

pieczarki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

do faszerowanych pieczarek polecam ziemniaczki z tłuszczem

pieczarki faszerowane

Składniki:

pieczarki faszerowane

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • ok 500g średnich pieczarek
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • pół cebuli
  • 2 łużeczki przyprawy do mielonego,sól i pieprz do smaku
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

pieczarki faszerowane
farsz przygotowujemy tak jak na kotlety mielone.czyli mięso,jajko,troszkę bułki tartej,cebulkę i przyprawy mieszamy razem.pieczarki obieramy wykrajamy nóżke i przygotowanym wcześniej farszem wykładamy wewnętrzną część pieczarki.w dwóch miseczkach,przygotowujemy jajko z odrobina soli a w drugiej bułkę tarta.tak nafaszerowane pieczarki optaczamy najpierw w jajku a potem w bułce.po czym smażymy na dobrze rozgrzanej oliwie.podajemy z ziemniaczkami.dobry i szybki pomysł na obiad.polecam