Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Pieczarki faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Prosty przepis na pyszne pieczarki, które nadają się zarówno na przekąskę jak i na dodatek np. do obiadu.

Pieczarki faszerowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane
Pieczarki umyć i obrać. Odciąć nóżki od kapeluszy. Kapelusze podgotować (5-10 minut) w lekko osolonej wodzie. Cebule drobno pokroić i zarumienić na oleju.

Nóżki z pieczarek drobno posiekać i usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki.

Farsz wkładać do kapeluszy i obtaczać w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.  
Pieczarki faszerowane
farsz nakładamy do zagotowanych kapeluszy
Pieczarki faszerowane
panierujemy, a następnie smażymy na oleju