Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane
Pieczarki umyć i obrać. Odciąć nóżki od kapeluszy. Kapelusze podgotować (5-10 minut) w lekko osolonej wodzie. Cebule drobno pokroić i zarumienić na oleju.
Nóżki z pieczarek drobno posiekać i usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki.
Farsz wkładać do kapeluszy i obtaczać w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.
Nóżki z pieczarek drobno posiekać i usmażyć razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodać natkę pietruszki.
Farsz wkładać do kapeluszy i obtaczać w jajku i bułce. Smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym oleju.