beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarki faszerowane mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Proste i smaczne pieczareczki :):)

Pieczarki faszerowane mięsem

Składniki:

Pieczarki faszerowane mięsem

 

  • 10 dużych pieczarek
  • 25 dag mielonego mięsa
  • 1 małe jajko
  • cebulka
  • łyżka tartej bułki
  • przyprawa typu vegeta albo do mięsa mielonego
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane mięsem
Pieczarki oczyścić, usunąć ogonki, oprószyć vegetą i pieprzem. Do mięsa mielonego dodać trochę pokrojonej cebulki, tartą bułkę, jajko i pietruszkę. Wymieszać i doprawić przyprawami do smaku. Napełnić pieczarki farszem. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju na wolnym ogniu.

Napełnione farszem pieczarki można posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku.