Sposób przygotowania:
Pieczarki faszerowane serem pleśniowym
Oddzielić kapelusze pieczarek od trzonków.kapelusze oczyścić,a trzonki posiekać.Cebulę drobno pokroić i razem z trzonkami pieczarek podsmażyć na 1łyżce masła.Ser pleśniowy rozgnieść widelcem i połączyć z przesmażonymi trzonkami i cebulą oraz posiekanym koperkiem.3łyżki orzechów odłożyć,a pozostałe dodać do masy serowej.Odłożone orzechy połączyć z uprażoną na suchej patelni bułką tartą.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem,napełnić masą serową i posypać orzechami wymieszanymi z tartą bułką.Naczynie do zapiekania wysmarować masłem,ułożyć w nim faszerowane kapelusze na każdym położyć kawałek masła i zapiekać ok.25min.w 190"C.
Doro
msewka
Sarenka
Paola