Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ja przeważnie używam rokpola.

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym

Składniki:

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane serem pleśniowym
Oddzielić kapelusze pieczarek od trzonków.kapelusze oczyścić,a trzonki posiekać.Cebulę drobno pokroić i razem z trzonkami pieczarek podsmażyć na 1łyżce masła.Ser pleśniowy rozgnieść widelcem i połączyć z przesmażonymi trzonkami i cebulą oraz posiekanym koperkiem.3łyżki orzechów odłożyć,a pozostałe dodać do masy serowej.Odłożone orzechy połączyć z uprażoną na suchej patelni bułką tartą.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem,napełnić masą serową i posypać orzechami wymieszanymi z tartą bułką.Naczynie do zapiekania wysmarować masłem,ułożyć w nim faszerowane kapelusze na każdym położyć kawałek masła i zapiekać ok.25min.w 190"C.