Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczarki marynowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie pieczarki nadają się do sałatek lub jako przekąska.

Pieczarki marynowane Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki marynowane

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki marynowane
Małe pieczarki umyć, obgotować w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego przez około 10-12 minut. Następnie odcedzić. Cebulę pokroić, włożyć do słoików, ułożyć pieczarki, dodać gorczycę, liść laurowy i ziele angielskie. Z wody, octu, soli i cukru zrobić zalewę, gorącą wlać do słoików. Odwrócić do góry dnem.
Pieczarki marynowane
Etap 1
Pieczarki marynowane
Etap 2