szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pieczarki miętowo-majerankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pieczarki smażóne na oliwe z majerankiem i miętą

pieczarki miętowo-majerankowe

Składniki:

pieczarki miętowo-majerankowe

 

  • 300 gram pieczarek
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżeczki mięty suszonej
  • 3 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki czosnku sproszkowanego
  • 1 szklanka śmietany 30%

 

Sposób przygotowania:

pieczarki miętowo-majerankowe
Pieczarki oczyścić, pokroić na ćwiartki. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać pieczarki, podsmażyć, oprószyć miętą, majerankiem i czosnkiem i smażyć na niezbyt dużym ogniu około 20 minut. Gdy puszczą soki, zwiększyć ogień i odparować, a pieczarki przyrumienić. Wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na ciepło z pieczywem.