lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki nadziewane 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczne i na obiad i na kolację

Pieczarki nadziewane 2 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki nadziewane 2

 

  • 18 pieczarek mi wyszło równo kg
  • szynka z mielona 500 gram
  • przyprawa do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka
  • jajko
  • sol
  • pieprz
  • masło 125 gram

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane 2
Pieczarki myjemy wyjmujemy ze środka ogoni i nożykiem robimy dość spora dziurę aby potem nadziać pieczarkę Szynkę wieprzową 500 gram myjemy i mielimy dodajemy jako sól pieprz i przyprawę do mięsa wieprzowego mieszamy mięso .Dodajemy pocięte drobno ogonki oraz to co wycięliśmy z pieczarek.Wymieszać mięso z pieczarkami i nadziewamy teraz pieczarki .Robimy małe główki jak moja córcia mówi . Układamy w blaszce.Teraz kroimy masło i zwijamy w ruloniki wkładamy po miedzy pieczarki będzie potem pyszny sosik. Na koniec posypujmy przprawa do mięsa wieprzowego i do pieca Piekłam w 200 stopniach jakieś 30 minut polewając masełkiem które nam się rozpuściło smacznego
Pieczarki nadziewane 2
Masło kroimy i układamy w ruloniki pomiedzy pieczarkami
Pieczarki nadziewane 2
Szynkę i ogonki z pieczarek łączymy dodając przyprawe do miesa wieprzowgo sól i jajko oraz pieprz