Mona31

Mona31

Szef Kuchni
[Przepisów: 60]

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sycące pieczarki na ostro

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

Składniki:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym

 

  • 16 średnich pieczarek
  • ok. 25 dag mięsa mielonego
  • przyprawa do gyrosa (gulaszu)
  • 3 łyżki keczupu ostrego
  • 3 plastry sera żółtego
  • olej

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym
1. Pieczarki oczyścić i wydrążyć. 2. Mięso mielone zesmażyć intensywnie z dużą ilością przypraw. 3. Następnie nakładać mięso łyżeczką do wydrążonych pieczarek. 4. Całość pokropić keczupem i przykryć kwadracikiem z sera żółtego. 5. Piec na średnim ogniu pod przykryciem ok. 5 minut (odlać wodę, która początkowo może wyciekać z grzybów w trakcie podgrzewania) 6. Podawać gorące, np. z podpiekanymi kopytkami i surówką (zdj) smacznego !