aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pieczarki smażone 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tak smażone pieczarki idealnie nadają się jako dodatek do mięs. Ja uwielbiam je na ziemniakach, nadają wówczas daniu zupełnie inny smaczek

Pieczarki smażone 3 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki smażone 3

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki smażone 3
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki. Przekrawamy na pół, jak są trochę większe to na ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pieczarki, przyprawiamy solą i pieprzem i smażymy. Po około 10 minutach dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i smażymy jeszcze prze około 5 minut. Pieczarki w tym czasie ładnie przyrumienią się i nabiorą lekko czosnkowego smaku.
Pieczarki smażone 3
Malutkie pieczarki myjemy, obieramy i przekrawamy
Pieczarki smażone 3
Przekrojone pieczarki wrzucamy na gorący olej
Pieczarki smażone 3
Smażymy z drobno pokrojonym czosnkiem... i gotowe