vi

vi

Kucharz
[Przepisów: 13]

Cannelloni z pieczarkami,porem i dorszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepyszne smażone cannelloni z farszem!!

Cannelloni z pieczarkami,porem i dorszem

Składniki:

Cannelloni z pieczarkami,porem i dorszem

 

  • 10 suchych cannelloni
  • 25 g masła
  • 300 g pieczarek, pokrojone w plasterki i na połowy
  • 1 por (ok. 175g), pokrojony na małe kawałki
  • 3 filety z dorsza (ok. 175g), pokrojone w kwadraciki
  • 175 g serka Philadelphia
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 15 g startego parmezanu
  • 50 g bułki tartej
  • 3 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • olej do głębokiego smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Cannelloni z pieczarkami,porem i dorszem
Zagotować wodę z dodatkiem oliwy i soli. Wrzucić cannelloni na 5 minut, podgotować, nie przykrywać. Odcedzić i zostawić w zimnej wodzie.
Masło rozpuścić w rondlu, wrzucić posiekane pieczarki i pora. Gotować na małym ogniu do miękkości,ok. 5 minut, aż woda z grzybów prawie całkowicie wyparuje. Dodać dorsza i gotować ok. 3 minut. Dodać serek. Gotować aż serek się rozpuści i farsz będzie w miarę gesty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Odstawić do ostygnięcia.
Nadziewać rurki łyżeczka, następnie maczać w mące, jajku i mieszance bułki tartej z parmezanem, smażyć we frytkownicy lub na patelni w dużej ilości oleju.