Sposób przygotowania:
Cannelloni z pieczarkami,porem i dorszem
Zagotować wodę z dodatkiem oliwy i soli. Wrzucić cannelloni na 5 minut, podgotować, nie przykrywać. Odcedzić i zostawić w zimnej wodzie.
Masło rozpuścić w rondlu, wrzucić posiekane pieczarki i pora. Gotować na małym ogniu do miękkości,ok. 5 minut, aż woda z grzybów prawie całkowicie wyparuje. Dodać dorsza i gotować ok. 3 minut. Dodać serek. Gotować aż serek się rozpuści i farsz będzie w miarę gesty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Odstawić do ostygnięcia.
Nadziewać rurki łyżeczka, następnie maczać w mące, jajku i mieszance bułki tartej z parmezanem, smażyć we frytkownicy lub na patelni w dużej ilości oleju.
Masło rozpuścić w rondlu, wrzucić posiekane pieczarki i pora. Gotować na małym ogniu do miękkości,ok. 5 minut, aż woda z grzybów prawie całkowicie wyparuje. Dodać dorsza i gotować ok. 3 minut. Dodać serek. Gotować aż serek się rozpuści i farsz będzie w miarę gesty. Doprawić solą i pieprzem do smaku.Odstawić do ostygnięcia.
Nadziewać rurki łyżeczka, następnie maczać w mące, jajku i mieszance bułki tartej z parmezanem, smażyć we frytkownicy lub na patelni w dużej ilości oleju.
Sarenka