natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pieczarki w cieście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Pomysł na coś smacznego i dobrego.

Pieczarki w cieście.

Składniki:

Pieczarki w cieście.

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście.
Pieczarki umyć i osuszyć oraz posolić. Wsypać mąkę do miski i wlać do niej zsiadłe mleko. Dodać jajko. Wsypać pieprz i sól do smaku. Dokładnie wymieszać. (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Rozgrzać olej na patelni. Pieczarki moczyć w cieście a następnie usmażyć na patelni na złoty kolor. Pieczarki podawać na gorąco. Najlepiej z dodatkiem sosów lub keczupu.