Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczarki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Szybki pomysł na pieczarkową przekąskę.

Pieczarki w cieście francuskim Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki w cieście francuskim

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście francuskim
Pieczarki oczyścić i opłukać wodą, pokroić dość drobno. Podsmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Przyprawić solą i odparować nadmiar płynu. Doprawić do smaku. Ciasto francuskie pokroić na kawałki - 6-8 kwadratów/prostokątów. Na każdy kawałek wyłożyć porcję farszu pieczarkowego, dodać porcję sera żółtego startego na tarce. Zlepić brzegi ciasta (moze być przy pomocy widelca), a wierzch posmarować żółtkiem i posypać oregano/ziołami. Piec w temp. 190st. c do zrumienienia się.
Pieczarki w cieście francuskim
Pieczarki posiekać i podsmażyć na maśle z olejem.
Pieczarki w cieście francuskim
Na kawałek ciasta francuskiego wyłożyć farsz pieczarkowy.
Pieczarki w cieście francuskim
Na pieczarki ułożyć porcję sera żółtego.