klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Pieczarki w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znakomity pomysł na oryginalną przystawkę przystawkę na przyjęcie urodzinowe, imieninowe lub na zwykłe spotkanie z przyjaciółmi.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Składniki:

Pieczarki w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście naleśnikowym
Cebule obierz i pokrój w drobną kostkę. Usmaż na złocisty kolor. Pieczarki umyj o odejmij od główek pieczarek ich "nogi". Przygotuj ciasto naleśnikowe z mleka, mąki, soli, cukru i jajek.

Na patelnię wlej olej i dobrze go rozgrzej. Pieczarki obtocz w cieście naleśnikowym i smaż na złoty kolor. Po usmażeniu pieczarek do główek tych grzybów nakładamy łyżeczką wcześniej usmażoną cebulę.