katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki w cieście naleśnikowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki można zjeść z surówką , zalać zalewą albo też wykorzystać jako dodatek do innej potrawy.

Pieczarki w cieście naleśnikowym

Składniki:

Pieczarki w cieście naleśnikowym

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście naleśnikowym
Pieczarki oczyszczamy,myjemy i osuszamy. Oprószamy pieprzem i solą.Można też ulubionymi ziołami. Mleko, wodę, jajko i mąkę mieszamy albo miksujemy. Mąki dodajemy tyle by powstało gęste ciasto. Można dodać przyprawę kuchenną. Przygotowane pieczarki zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju kilkakrotnie obracając.