Sposób przygotowania:
Pieczarki w mięsnym płaszczyku
Pieczarek nie myć tylko przetrzeć wilgotną ściereczką, usunąć nóżki. Następnie nóżki posiekać drobniutko.
Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane nóżki pieczarek. Wyrobić mięso, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podzielić na 7 części.
Pieczarki owinąć mięsem, uformować kulki. Obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej w głębokim naczyniu smażyć na głębokim oleju.
Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane nóżki pieczarek. Wyrobić mięso, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Mięso podzielić na 7 części.
Pieczarki owinąć mięsem, uformować kulki. Obtoczyć w bułce tartej.
Rozgrzać olej w głębokim naczyniu smażyć na głębokim oleju.