mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Pieczarki w mleczku kokosowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niesamowicie smaczne danie.

Pieczarki w mleczku kokosowym

Składniki:

Pieczarki w mleczku kokosowym

 

  • ok.400-450 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szalotki
  • 3 łyżki oleju
  • 150 ml mleka kokosowego
  • kolendra, sól, pieprz do smaku
  • 1 papryczka chili

Sposób przygotowania:

Pieczarki w mleczku kokosowym
Na początku pieczarki dokladnie umyć i osuszyć. Osuszone pokroić.Na patelni rozgrzać olej. Następnie wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną chilli. Chwilę smażyć. Następnie dodać posiekane szalotki i zeszklić. Później dodać pieczarki i smażyć jakieś 5 minut na wolnym ogniu. Składniki zalać mlekiem kokosowym i doprowadzić do wrzenia. Danie gotować do momentu aż ilość sosu zredukuje się o co najmniej połowę. Na koniec do smaku doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć danie na talerze. Posypać odrobiną kolendry. Smacznego.