dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pieczarki w potrawce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarki w potrawce to pyszne, rozgrzewające, sycące danie warzywne, które pysznie smakuje samo czy z pieczywem a także na kaszy czy ryżu.

Pieczarki w potrawce

Składniki:

Pieczarki w potrawce

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w potrawce
Cebulę siekamy w kostkę i szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie, przekładamy do garnka. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry, solimy i podsmażamy na patelni na masle, przekłądamy do garnka.

Kapustę siekamy drobno, dodajemy do garnka. Dodajemy przyprawy, czerwone wino oraz bulion.

Gotujemy wszystko ok 30 min mieszając od czasu do czasu.