Sposób przygotowania:
Potrawka z grzybami
1) Brokuł podzielić na różyczki. Marchewki pociąć w słupki. Papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Filety z piersi kurczaka opłukać, pokroić w kostkę. 2) Na patelni rozgrzać kilka łyżek oliwy, włożyć mięso, oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć kilka minut, mieszając. Zdjąć z ognia, odstawić. 3) W rondlu rozgrzać kilka łyżek oliwy, wrzucić cebulę, zeszklić ją. Dodać marchewkę, paprykę i zamrożone prawdziwki (lub pieczarki). Podlać bulionem, wymieszać. Dusić na niewielkim ogniu 15 minut. 4) Do rondla z warzywami dodać podsmażonego kurczaka, wymieszać. Całość dusić jeszcze około 20 minut. Na 5 minut przed końcem duszenia dodać brokuł. 5) Do rondla wlać śmietanę, wymieszać. Podgrzać, ale nie zagotować. Potrawkę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.
elzbieta8960