madaste

madaste

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Pieczarki w zalewie pomidorowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wyśmienita przekąska na wszelkie imprezy

Pieczarki w zalewie pomidorowej

Składniki:

Pieczarki w zalewie pomidorowej

 

 

  • ZALEWA:
  • 1 litr wody
  • 3 i 1/2 łyżki cukru
  • 1/2 łyżki vegety
  • 1/2 łyżki soli
  • 1 mały liść laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1/2 szkl. octu
  • 1/4 szkl. oleju
  • 3/4 słoiczka koncentratu (polecam Łowicz)

Sposób przygotowania:

Pieczarki w zalewie pomidorowej
Pieczarki obieramy, odcinamy ogonki, obsmażamy w panierce (mąka,jajko i bułka tarta), aby panier się trzymał - przed panierowaniem zmoczyć pieczarkę wodą. Zalewa: Wszystkie jej składniki zagotowujemy. Zestawiamy z ognia i jak przestanie wrzeć. Zalewamy pieczarki np. w dużym pojemniku do przechowywania żywności. Odstawiamy pieczarki w zalewie do wystygnięcia. Następnie wkładamy do lodówki. Gotowe do spożycia po ok. 12 godz.