anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pieczarki z aromatem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo dobre jako przystawka , może być podawana na gorąco oraz na zimno. Zawsze znika do zera z talerza.

Pieczarki z aromatem czosnkowym

Składniki:

Pieczarki z aromatem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z aromatem czosnkowym
Pieczarki umyć i obrać ze skórki, nóżki pokroić. Cebulę obrać i drobno pokroić. Czosnek także obrać i przecisnąć przez praskę. Masło stopić na patelni i dodać cebulę . Zeszklić. dodać nóżki pieczarek i czosnek mieszając podsmażyć. Dodać 2 łyżki sera i doprawić. Farszem napełnić kapelusze posypać resztą sera i upiec w naczyniu żaroodpornym około 20 minut w temp. 190 stopni.