mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Pieczarki z farszem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczarki w drugiej odsłonie po pieczarkach faszerowanych:)

Pieczarki z farszem

Składniki:

Pieczarki z farszem

 

  • 50dag dużych pieczarek
  • 15dag boczku wędzonego
  • 35dag pieczonego kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczarki z farszem
Trzonki pieczarek pokroić w kostkę i dodać do podsmażanej cebuli, smażyć ok.2-3minut. Przyprawić do smaku. Pokrojony w kostkę boczek podsmażyć, a kurczaka pokroić w paseczki. Skaładniki połączyć z pieczarkami i cebulą, dodać posiekaną natkę. Przygotowanym farszem napełnić kapelusze pieczarek i ułożyć na blasze. Piec ok.15-20minut w temp.180stopni.