beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Pieczarki z kiełbasą w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie danie na kolację . . .

Pieczarki z kiełbasą w ketchupie

Składniki:

Pieczarki z kiełbasą w ketchupie

 

  • 20 pieczarek
  • 30 dag kiełbasy cienkiej
  • 3 cebule
  • sól, pieprz
  • ketchup
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pieczarki z kiełbasą w ketchupie
Pieczarki umyć, pokroić na połowy lub ćwiartki. Kiełbasę pokroić w plasterki a cebulę w półplasterki. Pieczarki włożyć na patelnie. Dodać oleju i podsmażyć chwilę pieczarki. Następnie dodać kiełbasę, cebulę. Oprószyć solą i pieprzem. Przesmażyć. Podlać odrobiną wody i dusić ok. 10-15 minut. Dodać ketchup (wg uznania). Doprawić do smaku. Podawać na ciepło z pieczywem.