katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pieczarki z farszem mięsnym z jajeczną niespodzianką smaczne na kolację albo jako ciepła przystawka ..

Pieczarki z mięsem

Składniki:

Pieczarki z mięsem

 

  • pieczarki 15 dość duże szt
  • mięso mielone ok 25 dag
  • cebula 1/2 szt
  • jajko 1 mała szt
  • bułka tarta 1-2 łyżki
  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • szczypiorek - posiekany 3 łyżki
  • majeranek szczypta
  • sól
  • pieprz
  • ser żółty

Sposób przygotowania:

Pieczarki z mięsem
Pieczarki obrać, oprószyć solą i pieprzem. Do mięsa dodajemy drobno pokrojoną cebulę, majeranek, tartą bułkę i wbijamy jajko. Doprawiamy do smaku. Ugotowane jajka kroimy w kostkę i mieszamy ze szczypiorkiem .Doprawiamy solą i pieprzem. Odrywamy kawałki mięsa, rozpłaszczamy na zwilżonej dłoni i nakładamy na nie jajeczny farsz. Zawijamy kuleczki mięsne i kładziemy na przygotowane pieczarki. Obsypujemy startym serem albo nakładamy ser pokrojony na zapałkę. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.